Over

Marijke Boonstra

Al sinds mijn 8e jaar vind ik het leuk om te fotograferen. Mijn eerste foto’s maakte ik met een fototoestel 35mm van mijn tante. Op mijn 10e jaar kreeg ik eindelijk mijn eigen toestel. Heerlijk was het. Gekke foto’s maken omdat het rolletje nog even vol moest. Een week wachten tot ik eindelijk met het strookje van de fotograaf mijn foto’s kon ophalen. Tegenwoordig gaat dat toch anders! Klik, je heb je foto en ziet meteen resultaat. Voor iemand die niet altijd erg geduldig is en graag snel resultaat ziet een uitkomst maar toch mis ik dat oude gevoel van vroeger wel.

Natuurlijk ging er een wereld voor me open, mijn eerste digitale camera, 3 megapixel…..
Daarna werd het een iets complexere camera waarbij ik zelf manueel de sluitertijd en diafragma kon instellen. Toch wel erg complex.

Een korte overstap naar een digitale spiegelreflex maar die bleef in de kast liggen want ik had al snel ontdekt dat ik eigenlijk voornamelijk met mijn smartphone foto’s maakte. Ik zie altijd overal wel iets om te fotograferen en wil dat dan ook graag meteen kunnen doen. En altijd maar slepen met zo’n grote camera is niets voor mij.
Na lang nadenken heb ik mijn camera verkocht om een iPhone 8 te kunnen kopen, waar ik geen moment spijt van heb gehad. Inmiddels ben ik in het bezit van de iPhone 8 Plus en ben ik super tevreden. Ik verbaas me iedere keer weer wat je toch met een simpele mobiel nog kunt fotograferen.

Maar omdat ik ook het gevoel van vroeger mis en omdat ik bezig ben mijn eigen doka op te zetten heb ik inmiddels ook weer een analoge spiegelreflexcamera. En ik moet zeggen, het is een soort “zen-fotograferen”, je moet echt de tijd nemen om een foto te nemen. Een fijne tegenhanger.

Mijn interesses in de fotografie liggen met name bij abstract, macro, architectuur, zwart-wit en sinds kort ook portretfotografie. Maar eigenlijk vind ik gewoon alles wel heel erg leuk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s