DOKA

Harderwijk 30 december 2021

Het is alweer enige tijd geleden dat ik wat heb geschreven over mijn DOKA maar ik ben nog steeds aan het werk. Inmiddels heb ik goede chemicaliën en heb ik het afdrukken aardig onder de knie. Ik heb al aardig wat foto’s afgedrukt. Op 28 mei heb ik mijn eerste echte foto afgedrukt die ook echt gelukt is!

Harderwijk, 24 april 2021

Hallo!
De eerste foto’s zijn afgedrukt, helaas is het nog niet helemaal gelukt, de vloeistoffen bleken sterk verouderd dus ja dan krijg je een hele slechte foto! Maar het geeft niet, ik heb kunnen oefenen met het proces en dat is ook belangrijk. Dus nu is het zaak om eerst nieuwe vloeistoffen te bemachtigen!

Harderwijk, 15 april 2021

Op deze weblog wil ik jullie meenemen in mijn ontdekkingsreis van het afdrukken van analoge foto’s.

Al langere tijd ben ik in het bezit van spullen om een DOKA (Donkere Kamer) te maken, waarmee ik dan zelf mijn eigen foto’s hoop te kunnen afdrukken. Het heeft iets langer geduurd om dit voor elkaar te krijgen maar eindelijk is het dan klaar.

Als eerste moest mijn berghok worden omgetoverd tot werkplek. Alle spullen zijn geïnstalleerd.

Ik dacht te kunnen beginnen, maar helaas ging er iets mis bij het aansluiten van het vergrotingsapparaat, dat bleek namelijk op zwakstroom te werken… poef… lamp kapot. Op onderzoek uit. Er is een transformator tussen gezet en ik heb een reserve lampje wat ik nog had er in gezet. Alles leek het te doen maar ook dat lampje begaf het helaas, waarschijnlijk door ouderdom.

De nieuwe lampen zijn inmiddels gearriveerd en ik heb mijn eerste fotorolletje volgeschoten. Dat moet ik nu bij de fotograaf laten ontwikkelen. Als ik dan de negatieven heb, kan ik aan de slag. Dat zal nog wel even tijd kosten nu we winkelafspraken moeten maken ivm COVID.

Ondertussen vermaak ik mij met andere camera’s waar ook nog rolletjes in zitten die ik vol kan schieten.

Groet, Marijke

Mijn DOKA

©️Marijke Boonstra 2023

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s